Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
x

«ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»: ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ 1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑ «GREEN AWARDS 2021»

Η απονομή του 1ου Βραβείου στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Κώστα Σκρέκα.

Με το 1ο Βραβείο στην ενότητα «Ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή από Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων» της Κατηγορίας «Βραβεία προς Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς» των «Green Awards 2021» τιμήθηκε η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», τα οποία οργανώθηκαν από τον ECONOMIST.

Η εταιρεία επισημαίνει πως η καινοτομία, η υψηλή τεχνολογία, οι σημαντικές συλλεγόμενες ποσότητες ανακυκλωσίμων υλικών με Διαλογή στην Πηγή, η άψογη και αποτελεσματική συνεργασία με τους Δήμους καθώς και η παροχή οικονομικού εργαλείου στους πολίτες αποτέλεσαν τους λόγους βράβευσης.

Η απονομή του 1ου Βραβείου στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Κώστα Σκρέκα.

Τα «Green Awards 2021» που αφορούσαν στις σημαντικότερες δράσεις στην Ελλάδα για το περιβάλλον από επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου THE ECONOMIST με τίτλο «The Thessaloniki Metropolitan Summit» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 85η ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι παράλληλα είναι σε εξέλιξη η σημαντική πρωτοβουλία με τίτλο «Ώρα Δράσης για το περιβάλλον: Έλα και εσύ να ανακυκλώσεις για να δωρίσουμε χρήματα για την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων της Αττικής».

Οι πολίτες της Αττικής καλούνται να ανακυκλώσουν στους μεγάλους Πολυχώρους Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην Αττική και για κάθε 1 μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία που ανακυκλώνεται, το εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και ο Όμιλος εταιριών TEXAN ENVIPCO δωρίζουν 3 € λεπτά για να αναδασώσουμε τις καμένες εκτάσεις της Αττικής.

Με την ανακύκλωση των συσκευασιών προστατεύεται το περιβάλλον, αλλά και υπάρχει σημαντική συμβολή στην άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων της Αττικής.
Γιατί οι συσκευασίες έχουν αξία!

Λόγω της σημαντικότητας του σκοπού, η Δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ