Skip to main content

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει με όλα τα μέτρα

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή καλεί σε πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

«Η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει και θα γίνει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας», τονίζει σε ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως «οι φετινές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί η κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που ακόμα και σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές νοιάζεται περισσότερο για την εικόνα της παρά για τη δημόσια υγεία».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντίθετη σε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας επίθεση δημοσιογράφων του «ΣΚΑΪ», σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνης Κατσίμπα. Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης «εξεγέρθηκαν» επειδή η ΕΝΙΘ καλεί, όπως άλλωστε και άλλες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η Ο.ΕΝ.Γ.Ε, σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε από την Ασφάλεια τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται γι’ αυτό το λόγο το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή για παραβίαση μέτρων αναφορικά με τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών!

Αυτό που ενοχλεί στην πραγματικότητα την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς είναι ότι η Δάφνη Κατσίμπα τόλμησε να πει την αλήθεια και να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε ούτε νέες ΜΕΘ ούτε τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να στελεχωθεί το ΕΣΥ. Όσο κι αν η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ μιλάει για «ατομική ευθύνη», η ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας ανήκει σ’ εκείνη και στις πολιτικές της. Όση λάσπη κι αν ρίξουν οι σιτιζόμενοι από το κράτος δημοσιογράφοι της λίστας Πέτσα, οι εργαζόμενοι στην Υγεία γνωρίζουν την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας και γι’ αυτό βγήκαν μαζικά στις πύλες των Νοσοκομείων στις 12 Νοέμβρη για να διαμαρτυρηθούν.

Γι’ αυτό το λόγο και οι φετινές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί η κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που ακόμα και σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές νοιάζεται περισσότερο για την εικόνα της παρά για τη δημόσια υγεία. Η απαγόρευση της πορείας, εκτός από αντισυνταγματική αφού ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να αναστείλει το άρθρο 11 του Συντάγματος, είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Η κυβέρνηση έχει το θράσος να περνάει ακραία αντιδραστικά νομοθετήματα όπως ο Πτωχευτικός Κώδικας, θέλει να φέρει για ψήφιση νόμο που ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο και την απεργία, και την ίδια στιγμή θέλει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο όνομα της πανδημίας!
 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στη Δάφνη Κατσίμπα και συνολικά στους γιατρούς του ΕΣΥ που εφημερεύουν μέρα παρά μέρα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα χωρίς τα αναγκαία μέσα και τις κατάλληλες υποδομές. Απαιτούμε να μην κινηθεί καμία διαδικασία σε βάρος της. Η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει και θα γίνει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας».