Skip to main content

«Αντάρτικο» Ορφανού στον δήμο Θεσσαλονίκης - Ανακοινώνει υποψηφιότητα

Μια μέρα μετά τη διαρροή της στήριξης της ΝΔ στον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο πρώην υπουργός αναγγέλλει την ανακοίνωση της δικής του υποψηφιότητας

Και ο Γιώργος Ορφανός αποφάσισε να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα ανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (αίθουσα Ολυμπιάς) την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής ακουγόταν ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, με τη στήριξη μάλιστα της ΝΔ. Μάλιστα, το όνομά του είχε διαρρεύσει ως το ένα από τα δύο (το άλλο ήταν του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρη Μπίλλια), από τα οποία επρόκειτο να επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στήριξη της ΝΔ.

Όμως, ο σχεδιασμός της Πειραιώς τελικά ήταν άλλος. Επιλέχτηκε η στήριξη του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ως του «γαλάζιου» υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης. Και μπορεί ο Πάρις Μπίλλιας να αποσύρθηκε μετά αυτή την απόφαση, ο Γιώργος Ορφανός όμως δε φαίνεται διατεθειμένος να... υποχωρήσει.

Μια μέρα μετά τη διαρροή της επιλογής της Πειραιώς, ο κ. Ορφανός εκδηλώνει το πρώτο «αντάρτικο» και δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. Περισσότερες δηλώσεις δεν θέλησε να κάνει στη Voria.gr και περιορίστηκε να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση της συνέντευξης Τύπου, όπως και την ξεκάθαρη βούλησή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αντάρτικο με την ξεκάθαρη έννοια δεν είναι, διότι ακόμη επισήμως η ΝΔ δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Καϊτεζίδη. Από την άλλη, ήταν γνωστή η βούληση του κ. Ορφανού να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, όμως μέχρι σήμερα και σε αυτό τον τομέα η Πειραιώς απέφυγε να δώσει απαντήσεις σε όσους έχουν ξαναμπεί στα ψηφοδέλτιά της για το αν περιλαμβάνονται στις νέες λίστες, με αποτέλεσμα αρκετοί να σχεδιάζουν το πολιτικό τους μέλλον ανεξάρτητα πια από τις κεντρικές επιλογές.

Έτσι, ο Γιώργος Ορφανός αποφάσισε, έστω και χωρίς την επίσημη στήριξη της ΝΔ, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλάζοντας γι' ακόμη μια φορά τους τελευταίους μήνες το σκηνικό στην κεντροδεξιά της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 24 του μήνα έχει αποφασίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μάκης Κυριζίδης δηλώνει ότι συνεχίζει, αναμένεται στις 26 – 28 του μήνα η επίσημη ανακοίνωση του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ανακοίνωσε ήδη ο Χάρης Αηδονόπουλος που συνεχίζει και την προηγούμενη εβδομάδα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος και έβδομη υποψηφιότητα από τον ίδιο χώρο τις επόμενες μέρες. Και σε όλες αυτές προσθέστε και άλλους τουλάχιστον τρεις κεντροδεξιούς – δεξιούς υποψηφίους...