Skip to main content

Αντεπίθεσης συνέχεια με δράστη τον Γκαρσία

Ο ΠΑΟΚ, παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος και με σκόρερ τον εντυπωσιακό Πάμπλο Γκαρσία, πέρασε με μεγαλύτερη άνεση απ΄ ότι δείχνει το τελικό 0-1 απ΄ την...Τούμπα της Καβάλας και αναρριχήθη
Η ασπρόμαυρη αντεπίθεση συνεχίζεται και δε θα έχει τελειωμό. Ο ΠΑΟΚ, παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος και με σκόρερ τον εντυπωσιακό Πάμπλο Γκαρσία, πέρασε με μεγαλύτερη άνεση απ΄ ότι δείχνει το τελικό 0-1 απ΄ την...Τούμπα της Καβάλας και αναρριχήθηκε αθόρυβα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας την ευκαιρία να βρεθεί ακόμη ψηλότερα την επόμενη βδομάδα, καθώς υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε, όπως αναμενόταν, το 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας τον Σνάουτσνερ αντί του Σακελλαρίου, τον Φωτάκη σε ρόλο επιτελικού μέσου αντί του τραυματία Ιβιτς και το δίδυμο Γκαρσία-Βιτόλο απέναντι στους Καρντόσο και Ντιέ.
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό ημίωρό του, τουλάχιστον σε εγχώριο επίπεδο, σε ένα γήπεδο που και πέρυσι ήταν καταιγιστικός, έχοντας να επιδείξει ένα γκολ, τρεις μεγάλες ευκαιρίες και έναν σημαντικό λόγο να διαμαρτύρεται. Μόλις στο 13΄, που αποδείχτηκε γούρικο για τον Δικέφαλο, ο Ελ Ζαρ πάσαρε στον Φωτάκη, εκείνος έστρωσε την μπάλα στον Γκαρσία και το σουτ του Ουρουγουανού, με την αμυδρά συνδρομή του Τόμασιτς, κατέληξε στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καρντόσο γκρέμισε τον Σαλπιγγίδη στο ύψος της μικρής περιοχής, έχοντας, μάλιστα, ήδη κίτρινη κάρτα, αλλά ο Παππάς κατόρθωσε να κάνει δύο γκάφες σε μια φάση και να κρατήσει τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Δεν υπέδειξε το πεντακάθαρο πέναλτι και, συνακόλουθα, δεν απέβαλε, ως όφειλε, τον Αργεντινό μέσο. Στο άμεσως επόμενο λεπτό, ο “Σάλπι”, έπειτα από τη φανταστική ασίστ του Βιεϊρίνια, έπιασε στην κίνηση το σουτ, με τον Γκαλίνοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα, ο Βιεϊρίνια προέβη σε ατομική ενέργεια-σπεσιαλιτέ, σέντραρε στην καρδιά της άμυνας των Αρογοναυτών, αλλά ο Φωτάκης, που έπιασε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ. Κάπου εκεί, η ασπρόμαυρη καταιγίδα κόπασε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, καθώς η Καβάλα ολοκλήρωσε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο χωρίς να προβεί σε κάποια τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, κουβαλώντας και την κούραση από την ευρωπαϊκή μάχη με τη Βιγιαρεάλ, όμως η Καβάλα χρειάστηκε 82 λεπτά, κι ενώ προηγήθηκαν δύο επικίνδυνα ασπρόμαυρα σουτ με τους Ελ Ζαρ και Βιεϊρίνια, για να πραγματοποιήσει την πρώτη τελική προσπάθειά της. Ο Ογκμπέτσε σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε. Η μεγάλη ευκαιρία για τους κυανόλευκους, πάντως, χάθηκε στο 89ο λεπτό, με τον έγχρωμο φορ να νικά κατά κράτος στον αέρα τον Τσιρίλο και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ απέδρασε με ένα σπουδαίο τρίποντο από το “Ανθή Καραγιάννη”, αφήνοντας πίσω του το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Πλέον, η κορυφή είναι πιο κοντά από ποτέ, ο Δικέφαλος θυμίζει πιο πολύ από ποτέ την περσινή αρμάδα και η χρονική συγκυρία μάλλον είναι η ενδεδειγμένη, καθώς επίκεινται τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να διευρύνει το σερί του και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο εκεί που του αρμόζει.