Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΝΘΡΑΚΕΣ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αυλαία σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Πολλοί καταστηματάρχες θα συνεχίσουν με προσφορές στα χειμερινά εμπορεύματά τους.

Δεν φάνηκε να… ζεσταίνονται, επαρκώς, τα ταμεία των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, που σήμερα ρίχνουν αυλαία. Αν και όπως λένε οι έμποροι «για μία ακόμα περίοδο εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις διατήρησαν χαμηλές τιμές και ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στις απαιτήσεις των καταναλωτών, εντούτοις η χειμερινή εκπτωτική περίοδος χαρακτηρίστηκε από υποτονικό κλίμα, με αρνητικά πρόσημα τόσο σε αγοραστική κίνηση, όσο και σε τζίρο».

Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός πως πριν τις εκπτώσεις διενεργήθηκαν, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, δεκαήμερα προσφορών, με αποτέλεσμα αρκετοί καταναλωτές να προχωρήσουν, εκείνες τις περιόδους, σε αγορές και να γυρίσουν την πλάτη στις εκπτώσεις.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, μία αγορά, που κινείται συνεχώς με δεκαήμερα προσφορών και μειωμένες τιμές ανά τακτά χρονικά διαστήματα – για παράδειγμα στα καλλυντικά οι τιμές πέφτουν έως και 40% έναντι της αρχικής - είναι λογικό στις περιόδους των εκπτώσεων να μην έχει τα αποτελέσματα που προσδοκούσε.

Οι έμποροι παρατηρούν ότι ο Ιανουάριος σε γενικές γραμμές ήταν λίγο καλύτερος - ειδικά τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων καταγράφηκαν πωλήσεις - από το Φεβρουάριο.

Ο μήνας, άλλωστε, που σήμερα μας αποχαιρετά είναι συνυφασμένος  με τις αποκριές, με τους καταναλωτές να προτιμούν να διαθέσουν κάποια χρήματα σε διασκέδαση, θέτοντας σε τελευταία μοίρα τις αγορές από τα εμπορικά.

Πάντως αν και σήμερα πέφτει η αυλαία των εκπτώσεων, που ξεκίνησαν στις 14 Ιανουαρίου, πολλοί καταστηματάρχες θα συνεχίσουν για κάποιες ημέρες τις προσφορές στα χειμερινά εμπορεύματά τους. Ενδεικτικό είναι πως αρκετά πολυκαταστήματα ενημερώνουν τους καταναλωτές με sms, η με μηνύματα στο viber, πως θα συνeχίσουν μέχρι τις 2 Μαρτίου ιδιαίτερα δελεαστικές εκπτώσεις, που ξεπερνούν το 50% και φτάνουν έως και το 70%.

Σε ό,τι αφορά την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, πολλοί έμποροι κάνουν λόγο για τζίρο που δεν επηρεάστηκε ούτε αρνητικά, ούτε θετικά, κατά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων (20 Ιανουαρίου τα καταστήματα ήταν ανοικτά), ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά.

Με το τέλος των εκπτώσεων, από αύριο τη «σκυτάλη» παίρνουν οι προσφορές, με τους εμπόρους να προσπαθούν και να ξεπουλήσουν το εμπόρευμά τους ώστε να μην μείνει αδιάθετο και να ευελπιστούν πως μπορεί, έστω και την τελευταία στιγμή, να δελεάσουν κάποιους καταναλωτές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ