Skip to main content

«Ανθρωποκτονία» ο θάνατος Φλόιντ δείχνει ιατροδικαστικό πόρισμα

Τα αποτελέσματα της εξέτασης διαφέρουν από τα αποτελέσματα του πρώτου πορίσματος που δόθηκε από τον ιατροδικαστή της κομητείας Χένεπιν

Το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέρει πως ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίτημα στον εγκέφαλο».

Η εξέταση στη σορό του Φλόιντ, έγινε από τον Μάικλ Μπάντεν, ο οποίος είχε αναλάβει και την εξέταση του Τζέφρι Έπστιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNNi.

Τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης διαφέρουν από τα αποτελέσματα του πρώτου πορίσματος που δόθηκε από τον ιατροδικαστή της κομητείας Χένεπιν, ο οποίος «δεν είχε εντοπίσει αποδείξεις» που να δείχνουν ότι το θύμα είχε υποστεί «ασφυξία ή στραγγαλισμό» και ανέφερε πως ο θάνατος του Φλόιντ οφειλόταν στην κατάσταση της υγείας του και την πιθανότητα ύπαρξης οινοπνεύματος στο σύστημά του.

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο αστυνομικός ο οποίος έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Φλόιντ, είχε το πόδι του στον λαιμό του θύματος για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, στα τελευταία 2 λεπτά και 53 δεύτερα ο Φλόιντ είχε χάσει τις αισθήσεις του.