Skip to main content

Αντί αυτοπεποίθησης - Η ιστορία της Χ. στο Vwoman

Τι θα λέγατε να αφήσουμε στην άκρη την έννοια της αυτοπεποίθησης, να διαγράψουμε αυτή τη λέξη, που μας παγιδεύει στον φαύλο κύκλο της μη δράσης;

«Έλα μωρέ… Αυτό που κατάφερα δεν είναι τίποτα. Όλοι μπορούν να το κάνουν!» Αυτά είναι τα λόγια που μπορεί να ακούτε συχνά τον εαυτό σας να τα ξεστομίζει ή και κάποιους άλλους, υποβιβάζοντας έτσι αυτό που έχετε ή έχουν καταφέρει. Πίσω από αυτές τις λέξεις συνήθως κρύβονται άνθρωποι πολυμορφικοί, που έχουν πολλαπλά ενδιαφέροντα, εμβαθύνουν σε αρκετά πεδία και επιδεικνύουν μία απαράμιλλη ευκολία να ενοποιούν όλα αυτά που έχουν μάθει, είτε μέσω σπουδών, είτε μέσω εμπειρίας, προσφέροντας έτσι έργο με αξία. Κρύβονται άνθρωποι υβριδικοί, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και πάνω απ’ όλα agile. Και αυτή είναι η θετική πλευρά του νομίσματος.

Όμως, υπάρχει και η αρνητική! Αυτοί οι άνθρωποι, για να αναφέρονται έτσι σε πράγματα που κάνουν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουν την αξία τους. Σημαίνει ότι υποβιβάζουν τον εαυτό τους και δεν είναι λίγες οι φορές που η αμέσως επόμενη έκφραση που βγαίνει από το στόμα τους είναι: «Μακάρι να είχα την αυτοπεποίθηση να καταφέρω…» ή «Μακάρι να ήμουν σαν τον/την…, να πίστευα στον εαυτό μου και να έκανα…». Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι πολλές φορές νιώθουν ανεπαρκείς. Δεν πιστεύουν στον εαυτό τους και δυστυχώς αυτή η πραγματικότητα τους φρενάρει από το να βγάλουν προς τα έξω αυτό που πραγματικά είναι και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Διαβάστε περισσότερα στo Vwoman.