Skip to main content

Αντιδρά ο ΣΘΕΒ στο πάγωμα της επιστροφής ΦΠΑ

Με επιστολή προς τον ΥΠΟΙΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο ΣΘΕΒ εκφράζει την έντονη ανησυχία των Θεσσαλικών επιχειρήσεων για την εντολή που έχει δοθεί στις ΔΟΥ να παγώσουν τις επιστροφές ΦΠΑ, όπως αποκάλυψε η
Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, απέστειλε ο ΣΘΕΒ με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) για την εντολή που έχει δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στις ΔΟΥ για πάγωμα των επιστροφών ΦΠΑ, ανεξαρτήτως ποσού.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει η επιστολή του ΣΘΕΒ, ανατρέπει τον οικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων, σε μια στιγμή που ούτως ή άλλως το πρόβλημα της ρευστότητας και της πιστωτικής ασφυξίας των επιχειρήσεων γίνεται δραματικό, με άμεσο κίνδυνο για τη βιωσιμότητά τους και την απώλεια και άλλων θέσεων εργασίας. Ο ΣΘΕΒ ζητά την ανάκληση του παγώματος των επιστροφών ΦΠΑ, οι οποίες, ούτως ή άλλως, είναι μόνιμα καθυστερημένες και αναμένει τις ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών.