Skip to main content

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Παπανδρέου

«Προφανώς ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος των υποσχέσεων άνευ αντικρίσματος έχει παρέλθει οριστικά», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος. Κριτική και από Κ
Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. «Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμα φορά, υπέπεσε στο σφάλμα να επαναλάβει τον κακό του εαυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Παπανδρέου πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων τωνενδεδειγμένων αποφάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

«Προφανώς ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος των υποσχέσεων άνευ αντικρίσματος έχει παρέλθει οριστικά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Η ώρα της ευθύνης. Και εκείνος που πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προχωρώντας άμεσα στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων αποφάσεων για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παπαναγιωτόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι περιμένει από την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της απέναντι στον τόπο. Και δεσμεύεται να στηρίξει όλα τα δίκαια μέτρα που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα υπαγορεύονται από ευκαιριακές λογικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες», πρόσθεσε σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση ΚΚΕ

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στη Σύνοδο ότι θα υλοποιήσει στο ακέραιο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ, πολύ πριν τις εκλογές και πριν την κρίση, στο λαό λέει ότι σκληρά μέτρα θα λάβει μόνο κατά της διαφθοράς και της σπατάλης. Την ίδια στιγμή εκθειάζει τους Έλληνες τραπεζίτες και επιθυμεί συναίνεση τύπου Ιρλανδίας. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια στο λαό για αυταπάτες και για χάσιμο χρόνου. Οι στόχοι της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό αποκαλύπτουν την αλήθεια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση ΛΑΟΣ

Ο ΛΑΟΣ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι«η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε τους μύχιους φόβους μας. Η Ελλάδα έχει απολέσει την Εθνική κυριαρχία της μετατρεπόμενη σε επαρχία της Ευρώπης. Τούτου λαμβανομένου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τα μέτρα που θα λάβει προς τους εταίρους μας. Ενώ ο ελληνικός λαός που θα κληθεί να πληρώσει πρέπει να αναμένει, άνευ εταίρου, το κάλεσμα του εφοριακού της γειτονιάς του».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Η παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής χαρακτηρίζεται από μια στάση παθητικής αποδοχής των μέτρων που εισηγούνται οι Βρυξέλλες. Η οικονομία της χώρας όμως δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση ιμάντα μεταβίβασης των εντολών της ΕΕ, αλλά από μια ενεργητική παρουσία αμφισβήτησης του Συμφώνου Σταθερότητας και των κυρίαρχων πολιτικών της ΕΕ. Έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες αναζήτησης πολιτικών συμμαχιών εντός της Ευρώπης για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής εξόδου από την οικονομική κρίση έξω από τα όρια των νεοφιλελεύθερων μοντέλων», σχολίασε ο  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.