Skip to main content

Αντιδράσεις από το θάνατο ομογενή στη Χειμάρα

Αντιδράσεις προκαλεί ο θάνατος ομογενούς στη Χειμάρα, κατά τα διάρκεια επεισοδίου με ομάδα Αλβανών την Πέμπτη.
Αντιδράσεις προκαλεί ο θάνατος ομογενούς στη Χειμάρα, κατά τα διάρκεια επεισοδίου με ομάδα Αλβανών. Όπως έγινε γνωστό, χθες, νεαροί από την Αυλώνα φέρεται να ζήτησαν το λόγο από ομογενείς επειδή αυτοί μιλούσαν ελληνικά, διαπληκτίστηκαν και το ίδιο βράδυ ένα από τα αυτοκίνητα της ομάδας των Αλβανών, έπεσε πάνω στη μηχανή του θύματος με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και η αστυνομία έκαναν λόγο για ατύχημα, ωστόσο φίλοι του θύματος υποστηρίζουν πως επρόκειτο για εκούσια ενέργεια. Κάτοικοι της πόλης απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους εθνικιστικές ενέργειες. Έξι άτομα συνελήφθησαν ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις ανακρίσεις.

Αντιδράσεις

«Απαράδεκτη εγκληματική ενέργεια» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα την Πέμπτη από ομάδα τριών Αλβανών. Ζητά από την αλβανική κυβέρνηση να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την αλβανική πλευρά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ μίλησε για παντελή έλλειψη προστασίας των ομογενών μας στη Βόρειο Ήπειρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος έκανε λόγο για αδικαιολόγητες βίαιες πράξεις, απόλυτα καταδικαστέες που απειλούν να δυναμιτίσουν το κλίμα αρμονικής συνυπάρξεως, για το οποίο όλοι οι σώφρονες πολίτες της Αλβανίας έχουν αγωνισθεί.