Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Συγγνώμη για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα, από ομάδα ένστολων του Λιμενικού Σώματος, ζήτησε ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Νικόλαος Πάζιος.

Συγγνώμη για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα, από ομάδα ένστολων του Λιμενικού Σώματος, ζήτησε ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Νικόλαος Πάζιος, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ερευνήσει εμπεριστατωμένα το περιστατικό και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως αναφέρεται- μεταξύ άλλων- σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, «ο πρέσβης κ. Πάζιος εξέφρασε στον κ. Μέτα (σ.σ. αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών) τη λύπη του για το συμβάν και τον διαβεβαίωσε πως οι ελληνικές αρχές θα ερευνήσουν εμπεριστατωμένα το περιστατικό και θα τιμωρήσουν τους δράστες».

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του κ. Μέτα, ο οποίος έκανε λόγο για «σκανδαλώδη και καταδικαστέα ενέργεια». Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη πως εκτιμά την άμεση και αποφασιστική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και λαών θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Στο μεταξύ, το Σάββατο, εκπρόσωποι αρκετών αλβανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διαδήλωσαν μπροστά από την ελληνική πρεσβεία, στα Τίρανα, διαμαρτυρόμενοι για τα συνθήματα αυτά που ακούστηκαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ