Skip to main content

Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για την περαίωση

«Νέο χαράτσι», χαρακτηρίζουν, σε ανακοίνωσή τους, το μέτρο της περαίωσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Νέο χαράτσι», χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το μέτρο της περαίωσης, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η περαίωση που προωθεί η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς βιοτέχνες και τους εμπόρους αποτελεί ένα νέο χαράτσι που τους οδηγεί στην απόγνωση. Για τους μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν στην εφορία δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ απολαμβάνουν τεράστιες φοροαπαλλαγές και προνόμια, είναι επιβράβευση. Σήμερα είναι επιτακτική η συμμαχία των εργαζομένων και των μικρομεσαίων κατά του κοινού εχθρού, των μονοπωλίων και των κομμάτων που τα υπηρετούν».

ΛΑΟΣ

Για φορολογουμένους «δύο ταχυτήτων», αν η περαίωση δεν εφαρμοστεί υπό προϋποθέσεις, κάνει λόγο ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ.

«Σαφέστατα η περαίωση εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

Όμως, παράλληλα πρέπει και οι συνεπείς φορολογούμενοι επιχειρηματίες να επιβραβευθούν για τη συνέπειά τους με μια μείωση στη φορολογία τους για τα επόμενα χρόνια.

Διαφορετικά δημιουργούμε φορολογούμενους δύο ταχυτήτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΝ

«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζει την περαίωση, με σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης.

«Η κυβέρνηση με μεγάλη ευκολία εγκατέλειψε τη διακηρυγμένη θέση της για συστηματικούς ελέγχους και υιοθέτησε την πρακτική των χαριστικών περαιώσεων ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων της.

Η περαίωση αποτελεί σκάνδαλο, όχι για τα μικρομάγαζα των λίγων εκατοντάδων ευρώ αλλά για τους συστηματικούς φοροφυγάδες που τώρα μπορούν να πίνουν στην υγειά των κορόιδων και να χλευάζουν την κοινωνία που δοκιμάζεται».