Skip to main content

Αντίδραση από ΝΔ για τις δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για ελληνοτουρκικά

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνο-τουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα.

Βέλη κατά της κυβέρνησης, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, εκτόξευσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή -όπως είπε- τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε: «Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς μιλώντας στους Δελφούς ισχυρίστηκε ότι Έλληνες και Κύπριοι δεν θα πρέπει να είμαστε “μονοχοφάηδες“ σε σχέση με τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου. Σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης επιτροπών της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας αντί να απαντήσουν στις προκλήσεις τούρκου βουλευτή, υποστήριξαν  πως “πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία”».
 
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνο-τουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα. Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε να μην προχωρήσει πριν από τις εκλογές σε καμία πρωτοβουλία ή συμφωνία στα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».