Skip to main content

Αντίδραση Γκιουλέκα για τον ανδριάντα

«Ο τρόπος με τον οποίον κάποιοι ανακίνησαν το ζήτημα προδίδει άλλα κίνητρα, αφού εστιάζεται μόνο σε αρνητική κριτική», δήλωσε ο κ. Κ. Γκιουλέκας με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για την τοποθέτηση τ
«Ο τρόπος με τον οποίον κάποιοι ανακίνησαν το ζήτημα, για το οποίο είχαν ήδη ληφθεί αποφάσεις, αυτός καθ΄ αυτός, ουσιαστικά δείχνει ότι το αντικείμενο της διαφωνίας δεν είναι τόσο το σημείο της τοποθέτησης του ανδριάντα. Προδίδει άλλα κίνητρα, αφού εστιάζεται μόνο σε αρνητική κριτική,προσπαθεί να ανατρέψει ειλημμένες αποφάσεις και δεν προχωρεί σε καμίαεναλλακτική πρόταση. Εύχομαι και ελπίζω η όλη συζήτηση να μην γίνεταιμε στόχο την απαξίωση της προσφοράς του Κωνσταντίνου Καραμανλή», δήλωσε ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τη συζήτηση πουγίνεται για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στηΘεσσαλονίκη.


Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε και στο έργο του Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι είναι «γνωστό ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πέρα από το γεγονός ότι σφράγισε με την παρουσία, τη δράση και τα έργα του, ολόκληρη την Ελλάδα, άλλαξε τη μοίρα του τόπου μας και, ιδιαίτερα, του βορειοελλαδικού χώρου. Τα αποτελέσματα του ενδιαφέροντός του για τη Βόρειο Ελλάδα και την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, είναι ορατά έως τις ημέρες μας».

Τέλος, ο κ. Γκιουλέκας, κατέληξε: «Εάν, λοιπόν, κάποιοι προσπαθούν, με τις γνωστές μεθοδεύσεις να μειώσουν την προσφορά του Μακεδόνα πολιτικού, οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι - δυστυχώς γι΄ αυτούς - τους διαψεύδει η ιστορία. Μια ιστορία και μια προσφορά που γνωρίζουν καλά όλοι οι Βορειοελλαδίτες, όλοι οι Θεσσαλονικείς, ανεξαρτήτως εάν υπήρξαν πολιτικοί φίλοι ή αντίπαλοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή».