Skip to main content

Αντίδραση ΚΝΕ για την επίσκεψη Πάιατ στο εβραϊκό μνημείο του ΑΠΘ

Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές σε κινητοποίηση προς το Αμερικάνικο προξενείο αύριο Τρίτη στις 19.00 , από το άγαλμα Βενιζέλου.

Αιχμές αφήνει η ΚΝΕ των ΑΕΙ Θεσσαλονίκης για τη σημερινη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ.

«Το μνημείο στο ΑΠΘ είναι για τα θύματα του ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους Ναζί. Ο κ. Πάιατ εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που στηρίζεται από μια σειρά φασιστικές ομάδες όπως η Κου Κουξ Κλαν προβαίνει τακτικά σε ρατσιστικές δηλώσεις, θέλει να υψώσει νέο τείχος μίσους στα σύνορα με το Μεξικό και με μια σειρά ενέργειες καλλιεργεί το μίσος και το ρατσισμό ανάμεσα στους λαούς.Ταυτόχρονα στηρίζει ανοιχτά φασιστικές κυβερνήσεις όπως αυτή της Ουκρανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΝΕ

Σύμφωνα με τα όσα λέει η ΚΝΕ, «το μνημείο καταστράφηκε από φασιστικές ομάδες και χρυσαυγίτες για τους οποίους δεν βρήκε λέξη να πει. Λογικό το βρίσκουμε , αφού του είναι χρήσιμη εφεδρεία για τη συνέχεια. Άλλωστε και οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες πλέον “βαράνε προσοχή” στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ.Άλλωστε τα έχει αναθέσει στα “καλά παιδιά” των Αμερικανών , στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , να τους ξεπλύνουν σουλατσάροντας με τα Ναζιστοειδή σε στρατιωτικές ασκήσεις και βάσεις».

«Τέλος όσον αφορά τις δηλώσεις του για “να σταματήσουν τα εγκλήματα”,στην Ελλάδα λέμε ότι “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”. Πάει πολύ ο πρέσβης των ΗΠΑ να μιλά για κάτι τέτοιο όταν η χώρα του έχει βάλει τη σφραγίδα της στο ματοκύλισμα λαών σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ετοιμάζεται να κάνει μια ακόμη ανοιχτή επέμβαση στη Βενεζουέλα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές σε κινητοποίηση προς το Αμερικάνικο προξενείο αύριο στις 19.00 , από το άγαλμα Βενιζέλου.