Skip to main content

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για λουκέτο σε δύο υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα η συγκεκριμένη απόφαση θα πλήξει ανεπανόρθωτα την οικονομία της Σιθωνίας.

Την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κυριακής Μάλαμα προκάλεσε η διαφαινόμενη όπως αναφέρει πρόθεση των ΕΛΤΑ να τερματίσει οριστικά τη λειτουργία των ταχυδρομικών καταστημάτων σε Νέο Μαρμαρά και Άγιο Νικόλαο.

Η βουλευτής σε μία ακόμα παρέμβασή της στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε την απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ, που σύμφωνα με την ίδια δείχνει λουκέτο στο άμεσο μέλλον για τα δύο υποκαταστήματα.

Όπως αναφέρεται ρητά στην απάντηση που κατέθεσε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η ταχυδρομική εξυπηρέτηση των περιοχών Αγίου Νικολάου και Νέου Μαρμαρά θα παρέχεται από αγροτικό δρομολόγιο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νικήτης».

«Καλούμε την κυβέρνηση να σπεύσει άμεσα να ακυρώσει αυτή την απόφαση, η οποία θα πλήξει ανεπανόρθωτα την οικονομία της Σιθωνίας, θα δυσχεράνει απεριόριστα την καθημερινότητα των πολιτών και βέβαια θα δημιουργήσει συνθήκες στρέβλωσης του ανταγωνισμού, ενισχύοντας άλλους ιδιώτες παρόχους ταχυδρομικού έργου», σημειώνει η κ. Μάλαμα και προσθέτει:

«Είναι αδιανόητο σε μία περιοχή, ήδη ερημωμένη από πάσης φύσεως υπηρεσίες προς τον πολίτη, σε μία περιοχή όπου σχεδιάζεται μαζικό κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων και που δεν υπάρχει κανένα δημόσιο μέσο ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, να κλείνουν τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, τα οποία εκτός από ταχυδρομικό έργο εκτελούν κρίσιμες τραπεζικές συναλλαγές κι απονέμουν συντάξεις. Αν η κυβέρνηση δεν ακυρώσει αυτά τα σχέδια θα είναι βαριά υπόλογη απέναντι στους πολίτες της Σιθωνίας».