Skip to main content

Αντίδραση Σκοπίων στις δηλώσεις Δρούτσα

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ, με ανακοίνωσή της, σχολίασε δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, σχετικά με το θέμα της ονομασίας, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο
Η κυβέρνηση της πΓΔΜ, με ανακοίνωσή της, σχολίασε δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, σχετικά με το θέμα της ονομασίας, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας «Real Fm».

«Θεωρούμε τη δήλωση του κ. Δημήτρη Δρούτσα ως ανεύθυνη. Η δήλωση δεν συμβάλλει στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και γίνεται στο πλαίσιο εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης στην Ελλάδα. Ποιος τηρεί τις αρχές του και ποιος όχι, στη σχετική διαδικασία, θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Εμείς είμαστε συνεπείς στις αρχές μας και δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε σε λύση, η οποία θα επιφέρει ζημίες στα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σχετικά με δηλώσεις του κ. Δρούτσα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm».