Skip to main content

Αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Αντίδραση με οδηγό τις τράπεζες εκδηλώνεται στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη χθεσινή βουτιά του γενικού δείκτη.
Αντίδραση με οδηγό τις τράπεζες εκδηλώνεται στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη χθεσινή βουτιά του γενικού δείκτη. Οι τάσεις αποκλιμάκωσης του spread σε συνδυασμό με τις χθεσινές κατευναστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, φαίνεται ότι επηρέασαν θετικά την επενδυτική ψυχολογία. 

Στις 11.12 ο γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,14% και βρίσκεται στις 1.947,78   μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 47,08 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,02%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά ο,57% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο 0,52%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Τράπεζες (+1,84%) και τα Τρόφιμα (+1,46%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη απώλεια καταγράφουν οι Χρημ/κες Υπηρεσίες (-1,08%) και οι Ασφάλειες (-0,75%).

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 49 κινούνται ανοδικά, 20 πτωτικά και 20 παραμένουν αμετάβλητες.