Skip to main content

Πρώτη εμφάνιση Παπαγεωργόπουλου μετά την αποφυλάκιση στην TV100

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόκειται να εμφανιστεί αύριο στην εκπομπή De Profundis της TV100 προκαλώντας αντιδράσεις.

Την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποφυλάκισή του κάνει στην TV100 ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και συγκεκριμένα στην εκπομπή «De Profundis» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου. Μία εμφάνιση, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις πριν καλά καλά προβληθεί η εκπομπή.

Πρόκειται για μια εκπομπή η οποία θα προβληθεί αύριο, Παρασκευή 10 Απριλίου στις 10 μμ και αφορά τη δικαιοσύνη.

Τι είναι το δίκαιο και τι η δικαιοσύνη; Είναι υποκειμενική η αντικειμενική; Είναι το συμφέρον του ισχυρού ή η δύναμη της αλήθειας των πράξεων μας;

Μπορεί ένας καλός δικαστής να είναι κακός άνθρωπος; Μπορεί ένας έντιμος δικηγόρος να διαπρέψει επαγγελματικά σήμερα;

Τι είναι η θεία δίκη και τι αυτοδικία; Μπορεί κάποιος να ευτυχήσει από τη δικαιοσύνη; Σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι καλεσμένοι.

Εκτός του πρώην δημάρχου και καταδικασμένου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ Γρηγόρης Καλφέλης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νίκος Παρασκευόπουλος και ο δικηγόρος Χάρης Βεργούλης.

Διαμαρτυρία σε ΔΕΠΘΕ

Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ Μηνά Σαμαντζίδη που υπογράφουν οι παρατάξεις «Θεσσαλονίκη Μαζί», «Οικολογία Αλληλεγγύη» και μέλη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση «καταδεικνύει τα ιδιοτελή κίνητρα της πρόσκλησης του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι η προσπάθεια απονεύρωσης των αντανακλαστικών των συμπολιτών μας και απενοχοποίησης στο συλλογικό υποσυνείδητο των Θεσσαλονικέων ενός τέως δημάρχου, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος στην υπηρεσία και τελεσίδικα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η τωρινή Δημοτική Αρχή και η εποπτευόμενη από αυτήν ΔΕΠΘΕ, φέρουν ακέραιη την ευθύνη, είτε είναι σε γνώση τους, είτε ανέχονται τη συμμετοχή αυτή, εάν δεν την παρακίνησαν κιόλας προς τήρηση αθέμιτων υποσχέσεων και συνακόλουθη εκπλήρωση παρόμοιων δεσμεύσεων.

Οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν ξεχνούν και ούτε θέλουν να ξεχάσουν τη μαύρη περίοδο του συγκεκριμένου προσώπου και το γεγονός ότι ο Δήμος από δικά μας χρήματα ξεπληρώνει ακόμα τις αμαρτίες της θητείας του, επιβαρύνοντας όλους μας.

Είναι, λοιπόν, ηθικά και πολιτικά ανεπίτρεπτο η Δημοτική Τηλεόραση, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τους δημότες, να καλεί ένα πρόσωπο που συνήργησε στο να υπεξαιρεθεί δημόσιο χρήμα», αναφέρει η επιστολή.