Skip to main content

Αντιδράσεις από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την παραίτηση Κριμιζή - Η απάντηση Παππά

Βολές κατά Παππά - Δεν περιμέναμε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αναλάβουν καμία ευθύνη για την ανυπαρξία πολιτικής τους για το Διάστημα, λέει το υπουργείο

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε η παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (δείτε εδώ).

«Οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά», σημείωσε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σχολιάζοντας τη μακροσκελή επιστολή παραίτησής του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. 

Σημειώνεται πως ο κ. Κριμιζής έκανε λόγο στην επιστολή του για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

«Ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ. Ο λαλίστατος κ. Παππάς τι άραγε έχει να πει για όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο διακεκριμένος καθηγητής τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του διαστημικού οργανισμού;», αναρωτήθηκε η ίδια στην ανακοίνωσή της.  

«Ο υπουργός κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα. Οι καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο υπουργό και για προσπάθεια «ελέγχου» έργων ύψους 23,9 εκ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις. Οι ευθύνες είναι όλες δικές τους δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους» τονίζει από πλευράς του το ΠΑΣΟΚ και ακταλήγει λέγοντας «Η υπόδειξη του κ.Κριμιζή «follow the money», λέει πολλά… Ο κ.Τσίπρας ακούει; Θα αντιδράσεις κανείς;».

Απαντώντας στις βολές των δύο κομμάτων, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπογράμμισε πως ήταν «αναμενόμενο ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων».

«Δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα» , τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. 

«Δηλώνουμε περήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα. Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση.