Skip to main content

Μάρδας: Να μετρηθούν στους νεκρούς του κορωνοϊού και οι αυτοκτονίες

Ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως στα θύματα του κορωνοϊού είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν και οι αυτοκτονίες της κρίσης του lockout.

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα σχετικά με τους υπολογισμούς των θυμάτων λόγω κορωνοϊού.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία για τους θανάτους από την ασθένεια μεταξύ της Ελλάδας, του Βελγίου και της Σουηδίας, αναφέρει πως «για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον κορωνοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε. Σημειώνουμε ότι οι αυτοκτονίες εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος».

Σε σχόλιο της η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας «άθλια» την ανάρτηση αναφέρει: «Είμαστε σίγουροι ότι ούτε αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας πρόκειται να καταδικάσει την ανάρτηση του πρώην υπουργού του κ. Μάρδα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να του θυμίσουμε άλλη μια φορά, ότι όσο δεν αντιδρά τόσο δείχνει ότι υιοθετεί και προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες. Θα αποδείξει έτσι ότι μένει ίδιος, απελπιστικά ίδιος, με την περίοδο του διχασμού και της μισαλλοδοξίας που καλλιέργησε».

Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Μάρδα: