Skip to main content

Αντιδράσεις για αφίσα της Νοτοπούλου με Αντετοκούνμπο-Τι απαντά η ίδια

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε ανάρτησή της για τον σταρ του NBA λόγω αντιδράσεων - «Δεν υπήρξε προεκλογική πρόθεση»

Αντιδράσεις προκάλεσε μία ανάρτηση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με μία αφίσα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στη μισή εικόνα φιγούραραν δύο φωτογραφίες του μπασκετμπολίστα, μία με τον σταρ του NBA να φορά τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς και μία με της Εθνικής ομάδας, ενώ στην υπόλοιπη μισή, σε κόκκινο φόντο, ήταν γραμμένα τα συνθήματα της προεκλογικής καμπάνιας της: «Προχωράμε μαζί με το θάρρος των αγώνων μας», ενώ αναφορικά με τον Αντετοκούνμπο έγραφε: «...Greek to the core! Ήσουν πάντα ένας από εμάς».

Στο σχόλιο που συνόδευε την εικόνα, η κα. Νοτοπούλου εξαπέλυε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για υποκρισία.

Η ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση χρηστών του διαδικτύου που χρέωσαν στην κα. Νοτοπούλου «καπέλωμα» και «πολιτική εκμετάλλευση» της επιτυχίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Λίγο αργότερα η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την επίμαχη ανάρτηση, ενώ προχώρησε και σε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία τονίζει ότι «δεν υπήρξε ούτε πρόθεση ούτε χρήση προεκλογική της μεγάλης επιτυχίας του Γιάννη Αντετοκουμπο».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Η χθεσινή πολιτική μου δήλωση που έκανε λόγο για την μέγιστη υποκρισία του κ. Μητσοτάκη ενόχλησε τα «γνωστά» ΜΜΕ.

Είναι προφανές πως δεν υπήρξε ούτε πρόθεση ούτε χρήση προεκλογική της μεγάλης επιτυχίας του Γιάννη Αντετοκουμπο, μιας επιτυχίας που του ανήκει και μας κάνει όλους υπερήφανους.

Το πολυσυζητημένο δημιουργικό κατέβηκε προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων.

Αυτό που δεν «κατεβαίνει» και δεν ξεχνιέται είναι η καταψήφιση του νομοσχεδίου από την ΝΔ για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών.

Αυτό που έμεινε είναι η απόδοση της ιθαγένειας».