Skip to main content

Αντιδράσεις για αγάλματα Μακεδονομάχων που μετακινήθηκαν - Τι ισχύει

Αντιδράσεις προκάλεσαν φωτογραφίες που δείχνουν αγάλματα Μακεδονομάχων στον χώρο των Σφαγείων. Τι αναφέρει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και οι οποίες δείχνουν αγάλματα Μακεδονομάχων να βρίσκονται στον αύλειο χώρο των Σφαγείων.

Κάποιοι χρήστες του facebοοκ κατηγόρησαν τον δήμο ότι τα αγάλματα μετακινήθηκαν επίτηδες απο την Πλατεία Μακεδονομάχων μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει καθώς τα αγάλματα έχουν μεταφερθεί πριν από έναν χρόνο περίπου από την πλατεία των Μακεδονομάχων προκειμένου να γίνουν εργασίες στο σημείο.

«Τα αγάλματα μεταφέρθηκαν σε ένα σημείο ασφαλές, στον αύλειο χώρο στα Σφαγεία, γιατί έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις στην πλατεία στο πλαίσιο των εργασιών για το Μετρό», δήλωσε στη voria.gr η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Η κ. Χρυσίδου υπογράμμισε ότι δεν θα έπρεπε να περνάει από τη σκέψη κανενός ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να χαντακωθούν τα αγάλματα γιατί τα αγάλματα δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν πουθενά αλλού καθώς η πλατεία ονομάζεται "Μακεδονομάχων". Η ίδια διευκρίνισε ότι και σε περίπτωση που τα αγάλματα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο σημείο στην πόλη, αυτό απαιτεί τόσο μεγάλη δουλειά που δεν θα γινόταν για μια προσωρινή τοποθέτηση λόγω εργασιών του μετρό.

Η αντιδήμαρχος επισήμανε τέλος πως τα αγάλματα θα επιστρέψουν στη θέση τους μετά το τέλος των εργασιών στην πλατεία.