Skip to main content

Αντιδράσεις για σεξιστικό ομοίωμα σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Τη σφοδρή κριτική φεμινιστικής οργάνωσης προκάλεσε η τοποθέτηση γυναικείων ποδιών με τολμηρά εσώρουχα στην είσοδο μαγαζιού στην παραλία.

Τις αντιδράσεις της φεμινιστικής οργάνωσης «Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για την φεμινιστική απεργία της 8ης Μάρτη», προκάλεσε ένα ομοίωμα γυναικείων ποδιών με τολμηρά εσώρουχα που τοποθετήθηκε στην είσοδο γνωστού καφέ μπαρ στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι μόνο η χοντροκοπιά της κατασκευής, ο χύμα σεξισμός, δεν είναι η κεντρική του θέση στον αστικό ιστό (στην παλιά παραλία, δλδ στην τουριστικότερη ζώνη της πόλης) όσο και την ιστορία της πόλης (δίπλα στον Λευκό Πύργο), είναι η συστηματική προσπάθεια, να εξοικειωθούμε στην αυτοεκπόρνευση, την εμπορευματοποίηση του σώματος, την αναζήτηση πελατείας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική καταγγελία.

Η οργάνωση δηλώνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι «χυδαία και σεξιστική χρήση του Δημόσιου Χώρου» , τονίζοντας ότι προσβάλλει τις γυναίκες και απαιτούν την άμεση απομάκρυνση αυτού του προσβλητικού για την γυναικεία αξιοπρέπεια αντικειμένου.