Skip to main content

Αντιδράσεις για τη χρήση  «MKD» σε αγώνα χάντμπολ από την ΕΡΤ3

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» η δικαιολογία ήταν ότι η παραγωγή έγινε από εξωτερική εταιρεία

Κύμα αντιδράσεων έφερε αυτή τη φορά η επιλογή της ΕΡΤ3 που μετέδιδε τον αγώνα χάντμπολ Ελλάδα-ΠΓΔΜ χθες στην Κοζάνη, να χρησιμοποιήσει στα γραφικά του σκορ τον όρο MKD που παραπέμπει στον όρο «Makedonia» για τη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», «σε αντίθεση με το ΕΣΡ και τον ΟΗΕ, η ΕΤ3, επιτρέπει στη FYROM να «βαφτιστεί» «Makedonia» (MKD) με τη δικαιολογία πως η παραγωγή των γραφικών έγινε από εξωτερική εταιρεία, η οποία «συμβουλεύτηκε» το φύλλο αγώνα το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ…».

Όπως επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση, «από τον Άννα στον Καϊάφα», λοιπόν, προκειμένου να γίνει η μετακύλιση ευθυνών της ανεύθυνης αδιαφορίας ή και της εσκεμμένης παράβλεψης.

Να θυμηθούμε πως, με τον ίδιο, παραπλανητικό τρόπο το κρατικό κανάλι, είχε λειτουργήσει και στις 21 Ιανουαρίου, του ιδίου έτους, όταν έπειτα από άκυρες, και πάλι, πληροφορίες, μετέδωσε πως το συλλαλητήριο ήταν 30.000 – 90.000! Θυμίζουμε επίσης ότι ‘’έριξε’’ μαύρο στην τεράστια αυτή συγκέντρωση του Ελληνικού Λαού

Το υποβαθμιστικό γεγονός, μάλιστα, είχε εξωθήσει το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης να διαβιβαστεί το θέμα της κάλυψης στο  Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ – Θ.

Η ΕΤ3, καλείται και πάλι να ελέγχει εκ προοιμίου τους εξωτερικούς της συνεργάτες ώστε να της αντιστοιχίσει, κάποτε, η ιδιότητα του έγκυρου, ενημερωτικού διαύλου επικοινωνίας και να αποσυμφορίσει τη κρατική εικόνα που δείχνει πως όλα λειτουργούν στοχευμένα προς την επικύρωση της «Συνθήκης των Πρεσπών» και την ελληνική μειοδοσία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει θέμα αναζήτησης ευθυνών».