Skip to main content

Αντιδράσεις για τις κοπές δέντρων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Την αντίδρασή τους εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για τις κοπές δέντρων - Η απάντηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε η απόφαση της Διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην κοπή εκατοντάδων δέντρων τα οποία είναι είτε γερασμένα είτε επικίνδυνα.

Διαβάστε - Δήμος Θεσσαλονίκης: Απομακρύνονται εκατοντάδες επικίνδυνα δέντρα-Τι θα γίνει στην Τσιμισκή

Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν είναι εχθρός του πρασίνου και του δέντρου». «Όλοι έχουμε τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες και θέλουμε όσο πιο πράσινη πόλη γίνεται. Οι κοπές δέντρων είναι δυστυχώς απαραίτητες και αναγκαίες», τόνισε ο κ. Ζέρβας και αναφέρθηκε σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική. Έπρεπε να υπάρχει έκθεση για ένα-ένα δέντρο. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι μελετημένες», σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

«Αυτοψίες δεν γίνονται ώστε να μη γίνεται τέτοια μαζική καρατόμηση δέντρων;», διερωτήθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Νέλλη Αηδονά.

«Πρέπει να σταματήσουμε να κόβουμε τα δέντρα τόσο εύκολα» σχολίασε ο Σπύρος Βούγιας από την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Κριτική για το θέμα άσκησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος σημειώνοντας πως σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δήμου «έχουμε 55.000 δέντρα στην πόλη» αλλά στην εφαρμογή «Green Tree» υπάρχουν άλλα νούμερα.