Skip to main content

Αντιδράσεις για το άρθρο πρώην συνεργάτη του Τσίπρα στους NY Times

Το αμερικανικό μέσο ανέγραφε μόνο την ιδιότητα του συγγραφέα ως δημοσιογράφο παραλείποντας τη σχέση του με την αντιπολίτευση.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου της Αυγής και συμβούλου επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα, Ματθαίου Τσιμιτάκη, που δημοσίευσαν οι New York Times και το οποίο στηλίτευε τον Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του άκρα δεξιά με απολυταρχικές τάσεις (δείτε εδώ).

Το ζήτημα προέκυψε καθώς το αμερικανικό μέσο ανέγραφε μόνο την ιδιότητα του κ. Τσιμιτάκη ως δημοσιογράφο παραλείποντας τη σχέση του με την αντιπολίτευση.

Η παράλειψη αυτή της εφημερίδας προκάλεσε την αντίδραση του γνωστού καθηγητή του Γέιλ Στάθη Καλύβα, που έγραψε στο twitter: «Η βαθιά πτώση των εκδοτικών στάνταρντς, των οποίων αυτό το πολύ σκληρό κείμενο είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα, μπορεί να μην προσμετράται ανάμεσα στα πιο ολέθρια αποτελέσματα του Τραμπισμού, αλλά σίγουρα είναι κάτι που με λυπεί βαθύτατα».

Το θέμα σχολίασε και ο γνωστός δημοσιογράφος Σάιμον Νίξον, ανταποκριτής και αρθρογράφος της Wall Street Journal, ο οποίος σημείωσε: «Είναι ντροπή για τους ΝΥΤ που δεν ανέφεραν πώς είναι σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Σάιμον Νίξον. H ιδέα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σκληρός δεξιός είναι γελοία».

Μετά τις αντιδράσεις, οι New York Times πρόσθεσαν σχόλιο στο άρθρο χθες επισημαίνοντας ότι η «προηγούμενη εκδοχή του άρθρου απέτυχε να ταυτοποιήσει πλήρως το επαγγελματικό προφίλ του συγγραφέα. Εργαζόταν στο γραφείο τύπου του προηγούμενου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα».