Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΝΥΜΦΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Αγώνας δρόμου ώστε τις επόμενες ημέρες να ανοίξει το συνοριακό σημείο της Νυμφαίας για τους τουρίστες - Οι ενέργειες των τοπικών βουλευτών της ΝΔ

Σε εξέλιξη βρίσκονται ενέργειες από κυβερνητικά στελέχη ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανοίξει το συνοριακό σημείο της Νυμφαίας και να διευκολυνθεί και από αυτό το σημείο η διέλευση όλων όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται δε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί με τους ενδεδειγμένους κανόνες και τους κατάλληλους ελέγχους ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ διευκρινίζεται πως για την επίτευξη της απόφασης, όπως επισημαίνουν σε δημόσιες αναρτήσεις τους, κυβερνητικά στελέχη το θέμα συντόνισε το Πρωθυπουργικό γραφείο υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Από χθες είχε προκληθεί αναστάτωση στην κοινωνία της Ροδόπης και της ευρύτερης περιοχής από την απόφαση να κλείσει ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας, για τη διέλευση των τουριστών λόγω έλλειψης υποδομών για τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η ανάρτηση του Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Ευρυπίδη Στυλιανίδη:

Η Νυμφαία θα ανοίξει για τον τουρισμό μας είτε το θέλουν, είτε όχι κάποιοι. Με την επιμονή μας θα νικήσουμε την αναποτελεσματικότητα κάποιων τοπικών παραγόντων που αδράνησαν και κάποιων κεντρικών παραγόντων που αδιαφόρησαν.

Ευχαριστώ από καρδιάς για την συμπαράσταση και την ανταπόκριση τους τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Διευθυντή του Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου που στήριξαν την προσπάθεια μας να ανοίξει για τον Τουρισμό της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ο Συνοριακός Σταθμός της Νυμφαίας με τους κατάλληλους υγειονομικούς ελέγχους.

Σε νεότερη ανάρτησή του ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι ο Στρατηγός της Αστυνομίας  Π. Συριτούδης τον ενημέρωσε ότι ήδη:

1. Προχωρά η ηλεκτρική σύνδεση του isobox και ο φωτισμός του σημείου.
2. Θα τοποθετηθεί δεύτερο isobox από την αστυνομία.
3. Θα εγκατασταθούν σκίαστρα και φράχτης από το στρατό και θα διαπλατυνθεί το πάρκινγκ από το στρατό.
4. Θα εγκατασταθεί γεννήτρια για έκτακτες ανάγκες από το στρατό.
5. Θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες από τα Επιμελητήρια.
6. Θα προχωρήσει η σύνδεση του νερού.
7. Τοποθετούνται Αστυνομικοί που έχουν ήδη προμηθευτεί με iPad για τους ηλεκτρονικούς ελέγχους των πιστοποιητικών και ενισχύεται η προσβασιμότητα του 4G
8. Διαγραμμίζεται ο χώρος ώστε ο δειγματοληπτικός έλεγχος να μη δημιουργεί περιττές καθυστερήσεις.

«Είμαστε σε απόλυτο συντονισμό, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για την περιοχή μας να αξιοποιήσουμε το τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ροδόπη. Η ιστορία αυτή ελπίζω να είναι πολιτικά διδακτική για κάποιους, διότι η πολιτική για τον τόπο δεν ασκείται ούτε με φωτογραφίες, ούτε μόνο με δελτία τύπου αλλά με υπεύθυνη δουλειά, με συντονισμό και συνεργασία για την παραγωγή αποτελεσμάτων», αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης:
 
«Η Νυμφαία τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει για να υποδεχτεί εκατομμύρια τουρίστες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε σήμερα τα ξημερώματα μετά τις συντονισμένες ενέργειες που κάναμε μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και το Βουλευτή Π.Ε. Ροδόπης και τέως υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που χθες το απόγευμα φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο. Καθοριστική σε αυτή την επιτυχία ήταν η συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και φυσικά του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Λευτέρη Οικονόμου και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα. Θα παρακολουθώ την πορεία των απαραίτητων έργων υποδομής, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός».