Skip to main content

Αντιδράσεις για το σχόλιο «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» της Κασιμάτη

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων προκάλεσε σχόλιο της βουλευτή Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το σχόλιο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη, η οποία έγραψε για το λάθος της ΕΡΤ, που εμφάνιζε την Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Η διεύρυνση γκαζώνει Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Το σχόλιο της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο στα social media, όσο και στις τάξεις των αστυνομικών.

Έντονα αντέδρασε η ΠΟΑΣΥ, η οποία με εκτενή ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο "σύνθημα"!».

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Πειραιά εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οργή της. «Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας», αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως αφήνει «στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή».

Η κ. Κασιμάτη έστειλε ανοιχτή επιστολή στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, δηλώνοντας έκπληκτη για το γεγονός πως οι αστυνομικοί προσεβλήθησαν.

«Αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της», τόνισε η βουλευτής.