Skip to main content

Αντιδράσεις για το Thesi στην Ε' Κοινότητα - Η απάντηση του δήμου

Αναστολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα μέχρι τις εκλογές ζητούν κάτοικοι στην περιοχή της Βασιλίσσης Όλγας.

Αναστολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα μέχρι τις εκλογές, επανασχεδιασμό και επαναδιαπραγμάτευση με την εταιρεία ζητούν κάτοικοι της περιοχής της Βασ. Όλγας, οι οποίοι αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου συστήματος, το οποίο αρχίζει στις 21 Μαρτίου.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων ζητούν, μεταξύ άλλων, να δοθεί μια κάρτα στάθμευσης για όλους τους κατοίκους και ο δήμος να αυξήσει τις θέσεις μονίμων κατοίκων.

«Μήπως πρέπει να αναθεωρηθεί ο κανόνας ένα αυτοκίνητο ανά διαμέρισμα για την κάρτα κατοίκου; Ο κανόνας αυτός θεσπίστηκε σε προηγούμενη διοίκηση και αφορούσε ένα παλιό σύστημα. Προκύπτει μείζον ζήτημα ισότητας μεταξύ των δημοτών. Πιθανώς πρέπει να λαμβάνονται κριτήρια όπως οικογενειακά, εισοδηματικά», τόνισε ο εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής Νίκος Λαδιανός.

Όπως είπε, «η επέκταση αυτή στην Ε΄ δημοτική κοινότητα γίνεται χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση. Ως ενεργοί δημότες έχουμε εντοπίσει μια σειρά προβλημάτων».

Η συμφωνία και το πρόγραμμα της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι πιλοτικό για την Ε΄ δημοτική κοινότητα, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής για την εφαρμογή του συστήματος.  

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, η συμφωνία με την εταιρεία βρίσκεται σε μια συνεχή εξέλιξη και διόρθωση. «Με την έλευση περίπου 35 αστυνόμων που απελευθερώνονται από τις φυλακές και τα δικαστήρια και επιστρέφουν στη δημοτική αστυνομία. Όλη η ιστορία της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι πιο αποτελεσματική», τόνισε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου τόνισε πως «επηρεάζεται ένα πολύ μικρό κομμάτι της 5ης κοινότητας». «Θα εφαρμοστεί μόνο στον άξονα Βας. Γεωργίου, Βας. Όλγας και πίσω από το δημαρχείο. Υπάρχουν 252 θέσεις ελεγχόμενες στάθμευσης κι όλες οι υπόλοιπες θέσεις μέχρι την Ανθέων και δύο τετράγωνα πάνω από την Όλγας, είναι θέσεις που διαφυλάσσονται για τους μόνιμους κατοίκους», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως δεν συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα η Ανθέων, η Νέα Παραλία και η Σοφούλη. «Το στενό περίγραμμα που εφαρμόζουμε το κάνουμε για να προστατέψουμε τους περίοικους της Όλγας και της Βασ. Γεωργίου», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Αγγελίδου, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα θα υπάρξουν 50 νέα σημεία αγοράς χρόνου για το thesis, ενώ στο σύνολο θα υπάρξουν 400 σημεία.

Κριτική στην διοίκηση για το σύστημα της ελεγχόμενης άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει» Σωκράτης Δημητριάδης, κάνοντας λόγο για μεγάλο σφάλμα. «Είναι μία σύμβαση εκτός τόπου και χρόνου. Υπάρχουν οικογένειες με δύο αυτοκίνητα κι εγκλωβίζονται στο να έχουν ένα δηλωμένο όχημα. Σε όλες τις κοινότητες πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζόμενους κι εύχομαι να μπορέσετε να εφαρμόσετε το μέτρο, βέβαια, δυστυχώς, το μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί στην Α’ κοινότητα», ανέφερε.