Skip to main content

Στο κέντρο της Πάτρας χωρίς μάσκα ο καθηγητής Γώγος-Αντιδράσεις στα social media

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος εθεάθη στο κέντρο της Πάτρας χωρίς να φορά την υποχρεωτική σε όλους μάσκα.

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Πάτρας αλλά και στα social media έχει προκαλέσει η εμφάνιση του καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπου Γώγου στο κέντρο της πόλης χωρίς να φοράει μάσκα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Γώγος βγήκε τη Μεγάλη Παρασκευή στο κέντρο της Πάτρας για βόλτα και ψώνια.

Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, όπου βρισκόταν, όπως μεταδίδει χαρακτηριστικά το patrasevents.gr θύμιζε εποχές προ κορωνοϊού, μιας και... δεν έπεφτε καρφίτσα κυριολεκτικά.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η εμφάνιση του καθηγητή χωρίς την υποχρεωτική μάσκα προστασίας από τον ιό προκάλεσε αρνητικά σχόλια από όσους τον αναγνώρισαν, πολλοί εκ των οποίων ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν άλλα τοπικά μέσα ο κ. Γώγος έπινε τον καφέ του έξω από κατάστημα take away και συνεπώς είναι λογικό να μην φοράει τη μάσκα του, ωστόσο, όπως από την άλλη, η εικόνα ενός λοιμωξιολόγου χωρίς μάσκα σε δημόσιο χώρο δεν δίνει το καλύτερο παράδειγμα, ιδίως όταν είναι από εκείνους που απευθύνει καθημερινά συστάσεις στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων.

Πηγή φωτογραφιών: patrasevents.gr, flamis.gr