Skip to main content

Αντιδράσεις κατοίκων ενόψει των εγκαινίων του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ισοπέδωσε με εκρηκτικά ένα βουνό 500 μέτρα από τα σπίτια και νομίζει πως ισοπέδωσε και την αντίστασή μας, αναφέρουν οι κάτοικοι.

Κινητοποιήσεις την ημέρα των εγκαινίων του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής, που αντιτίθενται στη δημιουργία του έργου.

Το «Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής του ΣΜΑ», σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τα εγκαίνια «παρωδία» και επισημαίνει:

«Ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, αφού έστησε το φαραωνικό ΣΜΑ στην Ευκαρπία με τα ΜΑΤ, την αστυνομία και τη βιομηχανία μηνύσεων προχωρά, χωρίς καν άδεια λειτουργίας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 11.00 σε εγκαίνια-παρωδία! Ξοδεύει μάλιστα χωρίς ντροπή το εξωφρενικό ποσό των 19.200€ για την φιέστα χρήματα δικά μας, που δίνουμε στο δήμο για τα σκουπίδια».

Και συνεχίζει: «Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ισοπέδωσε με εκρηκτικά ένα βουνό 500 μέτρα από τα σπίτια και νομίζει πως ισοπέδωσε και την αντίστασή μας. Θεωρεί πως ο ανυπότακτος λαός της Ευκαρπίας, του Δ. Παύλου Μελά θα αποδεχτεί να καταντήσει το τασάκι των σκουπιδιών η περιοχή δίπλα στο ΤΙΤΑΝ και στην παλαιά χωματερή Δερβενίου (η οποία ακόμα και σήμερα ρυπαίνει) και πως θα θάψει κάθε δράση Ορθής Διαχείρισης Απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, επανάχρηση, ανακύκλωση, στην προχωματερή που σχεδίασε με το Φάμελλο, το Μπουτάρη, τον Κυρίζογλου και το Δανιηλίδη».

Το Δίκτυο καλεί τους πολίτες σε ανοικτή συνέλευση την Πέμπτη 2 Μάρτη, στις 20:00 στο Μικρασιάτικο Σύλλογο Ευκαρπίας, ενώ ανακοινώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Μαρτίου στις 10.30 στο χώρο του ΣΜΑ.

Τέλος, ζητά από τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά «να μπει μπροστά και να υλοποιήσει προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις, ενάντια στο συγκεκριμένο έργο».