Skip to main content

Αντιδράσεις κληρικών για τους ελέγχους των rapid test στους ναούς

Οι κληρικοί εκφράζουν τις ενστάσεις τους για τα υποχρεωτικά rapid test που πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι για να μπουν στις εκκλησίες.

Αντιδράσεις φαίνεται πως υπάρχουν από τους κληρικούς για το υποχρεωτικό rapid test για την είσοδο των πιστών στους ναούς.

Σύμφωνα με το Open, οι ενστάσεις τους έχουν να κάνουν με τον ελεγκτικό μηχανισμό για την είσοδο στην εκκλησία.

Το επίκεντρο της διαφωνίας της ιεραρχίας έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα με κληρικούς και μητροπολίτες να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις για την υποχρεωτική επίδειξη των βεβαιώσεων με το αρνητικό αποτέλεσμα από τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος σε εγκύκλιο που είχε εκδώσει είχε συμπεριλάβει το εν λόγω μέτρο αλλά σε επίπεδο προτροπής και παρότρυνσης.

Σύμφωνα με το Open, το πρώτο σημείο των ενστάσεων των ιερέων είναι ότι δεν είναι δυνατόν στις εκκλησίες να γίνεται έλεγχος των βεβαιώσεων καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό καθώς και οι επίτροποι στις περισσότερες εκκλησίες είναι εθελοντές και το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα συμβαίνει όταν κάποιος δεν συμμορφώνεται με το μέτρο αυτό και το αν θα καλείται η αστυνομία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το πνευματικό και ηθικό στοιχείο, καθώς, όπως σημειώνουν οι κληρικοί, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ποίμνιό τους.

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα.