Skip to main content

Αντίγραφα ψηφιδωτών από μνημεία της Ραβέννας στη Ροτόντα

Η πολιτιστική έκθεση παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, αντίγραφα εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Ραβέννας (5ος-6ος αι.) της Ιταλίας.

Την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 20:00 εγκαινιάζεται στη Ροτόντα η έκθεση «Η λάμψη του ψηφιδωτού. Αυθεντικά και αντίγραφα από τη Θεσσαλονίκη και τη Ραβέννα».

Η έκθεση παρουσιάζει αντίγραφα εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Ραβέννας (5ος-6ος αι.) σε συνομιλία με φωτογραφίες εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Θεσσαλονίκης της παλαιοχριστιανικής περιόδου, αλλά και με τα πρωτότυπα ψηφιδωτά της Ροτόντας. Τα εξαιρετικής τέχνης και παγκοσμίου φήμης ψηφιδωτά των δύο πόλεων δίνουν τη μοναδική ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον πολιτιστικό πλούτο της Ραβέννας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και να έρθει σε επαφή με την τέχνη του ψηφιδωτού. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο της Ραβέννας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα παρουσιαστεί το μουσικό έργο του John Tavener «Wake up...and Die» σε μία ανάπτυξη βυζαντινού μέλους, το οποίο θα ερμηνεύσει σύνολο βιολοντσέλων.

Τόπος: Ροτόντα                         
Χρόνος: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, 20:00
Είσοδος: ελεύθερη
Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουλίου – 30 Οκτωβρίου 2019
Είσοδος: 2€
Πληροφορίες: 2310 204868