Skip to main content

Πορεία ΚΚΕ - Έγραψαν συνθήματα έξω από το προξενείο των ΗΠΑ (vid)

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ξεκίνησαν πορεία ζητώντας μεταξύ άλλων να φύγουν οι νατοϊκές βάσεις.

Συνθήματα με σπρέι έξω από το αμερικανικό προξενείο έγραψαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη διάρκεια αντιιμπεριαλιστικής πορείας κατά των ΝΑΤΟϊκών βάσεων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης.

Οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης προκειμένου να εναντιωθούν στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο».

«Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αστάθειας στην περιοχή, που θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων» δήλωσε στη Voria.gr ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση, και πρόσθεσε: «Οι λαοί της περιοχής πρέπει να αντιπαλέψουν τις πρακτικές τους».

Η πορεία κινήθηκε από την Εγνατία προς την Αγίας Σοφίας και έπειτα την Τσιμισκή, με τους διαδηλωτές να σταματούν έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, φωνάζοντας και γρόφοντας με σπρέι συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ. Συνέχισαν επί της Αριστοτέλους και κατέληξαν στο σημείο εκκίνησης.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές αιτούνταν «να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά».