Skip to main content

Δεύτερο εισαγγελικό «όχι» για την αποφυλάκιση του Λεμούσια

Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υφ' όρον απόλυσή του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Για δεύτερη φορά, μέσα σε τέσσερις μήνες, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Σπυριδούλα Σταυράτη, προτείνει να απορριφθεί το αίτημα για την "αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας" του Μιχάλη Λεμούσια.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 13,5 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ, ζήτησε την υφ' όρων απόλυση του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Στην πρόταση της προς το Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η εισαγγελέας ζητεί , και πάλι, την απόρριψη του αιτήματος κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει μόνιμη αναπηρία, παρά το γεγονός ότι  έχει  υποβληθεί σε εγχείρηση αγγειοπλαστικής για την αντιμετώπιση στεφανιαίας νόσου. Το επόμενο χρονικό διάστημα, το δικαστικό συμβούλιο θα λάβει την τελική απόφαση ,εξετάζοντας τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Ο Μ. Λεμούσιας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση του δήμου Θεσσαλονίκης, προσκόμισε νέα πιστοποίηση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), με ποσοστό αναπηρίας 55%.