Skip to main content

Αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία στον δήμο Παύλου Μελά

Κανονικά θα τελεστεί αύριο η εορτή των Θεοφανείων - Τα σημεία διάθεσης αλατιού προς τους πολίτες - Ανοιχτοί χώροι για ευπαθείς ομάδες.

Συνεχίζεται η προσπάθεια στον δήμο Παύλου Μελά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις. Ήδη μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 5/1  έγινε εφικτή η διασφάλιση της κίνησης οχημάτων χωρίς αλυσίδες, σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, καθώς και στις περισσότερες δευτερεύουσες, με την εικόνα να είναι ικανοποιητική στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 100 τόνοι θαλασσόνερου και οι ρίψεις αλατιού από τις 3 αλατιέρες του δήμου ξεπέρασαν τους 100 τόνους. Προτεραιότητα δόθηκε στις κεντρικές αρτηρίες που διέρχεται η αστική συγκοινωνία και στους δρόμους πρόσβασης για το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας είναι σε επιφυλακή και παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και των αρμόδιων Αντιδημάρχων, οι υπηρεσίες του δήμου Παύλου Μελά, συνεχίζουν την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων εμφανιστούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Δόθηκαν οδηγίες στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα με το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ενώ ενημερώθηκαν οι κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες (ΚΑΠΗ, ΑμεΑ) για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Ανοιχτό το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης και 3 ΚΑΠΗ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

Ο δήμος Παύλου Μελά ενημερώνει ότι το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, κλειστός θερμαινόμενος χώρος και προσβάσιμος, στην οδό Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, θα παραμείνει ανοιχτός με τη συνδρομή της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά, για όσους πολίτες το χρειαστούν, από το Σάββατο 5/1 και ώρα 20.00, μέχρι και την Κυριακή 6/1 στις 09.00 το πρωί.

Επίσης την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και τις ώρες 08.00 έως τις 20.00 θα είναι ανοικτά τα παρακάτω ΚΑΠΗ ανά Δημοτική Ενότητα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

•ΚΑΠΗ Α΄ Τζαβέλλα 12 - τηλ. 2310 604500

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

•Κ.Α.Π.Η. Μαυρομιχάλη 92 - τηλ. 2310 602800

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

•Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. Ευκαρπίας, Εθνικής Αντιστάσεως 15 - τηλ. 2310 683254

Εφ όσον προκύψει σημαντική ανάγκη θα λειτουργήσει και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά, στην οδό Γ. Ρίτσου 4, Αμπελώνες Σταυρούπολη, που διαθέτει χώρους ανάπαυσης.

Αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών υγείας

Για περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών υγείας ή κινδύνου ζωής, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες πρόσβασης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6936 020645. Οι Έλληνες Διασώστες θα συνδράμουν στη μετακίνησή σας μέχρι και το πρωί της Κυριακής 6/1.

Σημεία διάθεσης αλατιού για τους πολίτες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

Ο δήμος Παύλου Μελά ανακοινώνει ότι οι πολίτες μπορούν να παραλαμβάνουν αλάτι στα παρακάτω σημεία:

1. Σταυρούπολη, πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, τρίτο κτίριο

2. Πολίχνη, Δημοτικό κατάστημα, πρώην Δημαρχείο, Θ. Καρυπίδη 2

3. Πολίχνη, Εργοτάξιο, Ιφιγένειας & Β΄ Πάροδος Κηφισιάς

4. Ευκαρπία, Δημοτικό κατάστημα, πρώην Δημαρχείο, Εθνικής Αντιστάσεως 24

5. Ευκαρπία, Εργοτάξιο, Τέλος οδού Παπαδιαμάντη



Αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων ΟΑΣΘ με τη συμβολή και του δήμου Παύλου Μελά

Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα πρώτα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 5/1, μετά το απαγορευτικό που υπήρξε για πραγματοποίηση δρομολογίων, σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της χθεσινοβραδινής χιονόπτωσης. Σε ότι αφορά το αμαξοστάσιο της οδού Θερμαϊκού και τους τερματικούς σταθμούς στα διοικητικά όρια του δήμου, σημαντική ήταν η συμβολή του δήμου Παύλου Μελά για την σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, με τις ρίψεις αλατιού τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, άρχισαν να λειτουργούν λίγο πριν το μεσημέρι οι γραμμές 27 (Σταυρούπολη), 32 (Αριστοτέλους- Εύοσμος), 28 (Συκιές-Παπαγεωργίου), 57 (Ασβεστοχώρι-Παπανικολάου), 12 (Τούμπα), 25 (Νεάπολη), 31 (Βούλγαρη-ΚΤΕΛ) και οι κεντρικές  γραμμές στο 3Κ, 2Κ, καθώς και η γραμμή 5 της Νέας Κρήνης και η 6 της Καλαμαριάς.

Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά στην Άνω Ηλιούπολη την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, η Εορτή των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και στο Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στην Άνω Ηλιούπολη.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της αρχαιότερης μετά το Πάσχα δεσποτικής γιορτής, έχει ως εξής:

07.00 π.μ. - 11.00 π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, όπου θα χοροστατήσει ο πατέρας Τιμόθεος.

11.00 π.μ. Έξοδος της Πομπής από τον Ιερό Ναό

Οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν πεζοί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.