Skip to main content

Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοινώσεων για το σπίτι του Αλ. Τσίπρα στο Λαύριο

Με συνεχείς ανακοινώσεις και απαντήσεις τα δύο κόμματα εξαπολύουν μεταξύ τους πυρά αναφορικά με την κατοικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαύριο.

«Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες!» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, μετά την απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την κατοικία του στο Λαύριο.

Δείτε σχετικά: Ο Τσίπρας δημοσίευσε το μισθωτήριο του σπιτιού στη Λαυρεωτική - 500 ευρώ τον μήνα

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο κ. Τσίπρας, ύστερα από τρεις μέρες σιωπής, εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να "μπαίνει μέσα" ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ!

Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες, θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιεύσει και ο κ. Μητσοτάκης μισθωτήρια και ρυθμίσεις δανείων του

Στην απάντηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την κατοικία του στο Λαύριο ανταπαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τώρα που διαψεύστηκε η δήθεν αγορά βίλας εκατομμυρίων, η δήθεν ανακαίνιση εκατομμυρίων, το δήθεν ανύπαρκτο ενοικιαστήριο και ό,τι άλλη συκοφαντία εκστόμισαν για να αλλάξει η ατζέντα από τη δραματική αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, τώρα που με λίγα λόγια οι συκοφάντες βουλιάζουν στη λάσπη τους, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης που τα ενορχήστρωσαν καθοδηγώντας τα γνωστά δημοσιογραφικά πιστόλια, ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες. Τώρα όμως είναι η ώρα της αλήθειας και της δικαιοσύνης» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ζητεί, «αντί για εξυπνάδες», ο κ. Μητσοτάκης «να ακολουθήσει το παράδειγμα διαφάνειας και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, συμπεριλαμβανομένου του ρετιρέ στο οποίο διαμένει στον Λυκαβηττό, τα έξοδα συντήρησης των 32 ακινήτων που έχει στην κατοχή του και όλα τα στοιχεία μαζί με τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής για τα δάνεια ύψους 1,5 εκατ. που είναι στο όνομά του».