Skip to main content

Αντιπαράθεση Ορφανού – Ζέρβα - «Δεν έχουμε γενική συνδιοίκηση»

Η απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα στον επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργος Ορφανός.

Αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου άφησε στην πρώτη συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργος Ορφανός.

«Δεύτερη φάση, λάθος φάση. Η πρώτη φάση πως φτιάχτηκε μια διοίκηση, η δεύτερη πως άρχισε να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο, σε σχέση με την προστασία της μειοψηφίας. Φαίνεται κάτι πως στην Δημοκρατία μας δεν λειτουργεί καλά. Την επόμενη φορά θα είμαι πιο σκληρός. Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε το δικαίωμα να αποφασίσετε εσείς για εμάς. Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός.

Ζήτησε από την διοίκηση να υπάρχει ενημέρωση για τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μάχη για να γίνει η Θεσσαλονίκη καλύτερη» τόνισε.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος υπενθύμισε την εντολή που δόθηκε για να διοικηθεί η πόλη. «Και νόμιμοι είμαστε και δημοκρατικοί. Αν σε κάποιους δεν αρέσει, λυπάμαι. Μίλησα για συναίνεση, σύνεση. Δυστυχώς, δεν θα έχουμε συνδιοίκηση  με όλους. Λυπάμαι αλλά έτσι θα προχωρήσει. Υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους. Βλέπετε ότι υπάρχει μια διοίκηση, που αποτελείται από πολλές παρατάξεις, αλλά στην προοπτική της διοίκησης της πόλης. Αν η λογική κάποιων είναι η διαρκής αντίρρηση, δεν πειράζει εμείς θα προχωρήσουμε», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.