Skip to main content

Αντιπαράθεση Πολάκη - προέδρου ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπ. Υγείας (φωτο+vid)

Την ώρα που συγκέντρωση των καθαριστριών βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το κτήριο, ο υπουργός Υγείας κατέφθασε με τη μοτοσικλέτα του.

Σε αντιπαράθεση ήρθαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας ο Παύλος Πολάκης και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Την ώρα που συγκέντρωση των καθαριστριών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας βρισκόταν σε εξέλιξη στο σημείο, κατέφθασε ο υπουργός με την μοτοσικλέτα του, πήρε τη ντουντούκα και ξεκίνησε να μιλάει στις συγκεντρωμένες. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας προσπάθησε να πάρει τη ντουντούκα από τον κ. Πολάκη, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών και όταν ο τελευταίος τελείωσε την ολιγόλεπτη ομιλία του, μπήκε εντός του κτηρίου.



Η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε την κινητοποίηση των καθαριστριών, με στάση εργασίας που κήρυξε από τις 9 έως τις 12 το πρωί.

Οι καθαρίστριες σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανήρτησαν πλακάτ με τη φράση «ολιγαρκής αφθονία» και κρέμασαν ποδιές με τη λέξη «ανεργία».



«Αυτή τη φράση είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του για την κατάσταση των Ελλήνων και του την αφιερώνουμε συμβολικά μαζί με φασολάδα και ψωμί», εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι καθαρίστριες διεκδικούν μονιμοποίηση, σύσταση οργανικών θέσεων ή παράταση των συμβάσεών τους μέχρι να διεξαχθεί ενιαίος διαγωνισμός.