Skip to main content

Αντιπλημμυρικά έργα στην Αλμωπία και τον Αξιό από την ΠΚΜ

Συντηρήσεις, αποκαταστάσεις φθορών και εκτεταμένοι καθαρισμοί σε όλα τα ρέματα της περιοχής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1,5 εκ. ευρώ θα γίνουν στα ρέματα Αλμωπίας, στην Πέλλα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στον ποταμό Αξιό.

Αντικείμενο των έργων, που ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο, είναι η αποκατάσταση των προβληματικών σημείων των αντιπλημμυρικών έργων που ήδη υφίστανται στον Ασπροπόταμο, αλλά και ο καθαρισμός του συνόλου των υδατορεμάτων της Αλμωπίας. Επίσης, σχεδιάζεται συντήρηση των αναχωμάτων και των υπολοίπων στοιχείων των ίδιων ρεμάτων.

Αντιστοίχως, εγκρίθηκε η τακτική ετήσια συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων του Αξιού και των υδατορεμάτων που συμβάλουν στο ποτάμι, αλλά και η διατήρηση της διοχετευτικότητάς του, που σημαίνει καθαρισμοί επίσης από φερτές ύλες, μπάζα κτλ.

Τα έργα θα εστιαστούν κυρίως στην ανατολική όχθη του ποταμού και στο φράγμα της Έλλης, καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν διαπιστώσει καταστροφές στα υπάρχοντα αντιπλημμυρικά έργα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, εμφάνιση μεγάλων πλημμυρικών παροχών και έλλειψη εργασιών συντήρησης.

Φωτογραφία αρχείου