Skip to main content

Αντιπολεμική διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (vid)

Μέλη της Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία και του ΝΑΡ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα.

Παρέμβαση ενάντια στον πόλεμο, στον εθνικισμό και στον ιμπεριαλισμό πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία και του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ).

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των ατόμων στην Καμάρα. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό «Δεν θα γίνουμε θύματα του πολέμου τους» και φωνάζοντας συνθήματα διέσχισαν τη Ναυαρίνου, όπου και στάθηκαν στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή.

«Να υπάρξει ένα τέρμα σ΄ αυτή την πολιτική που μας φέρνει όξυνση αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων», τόνισε σε δηλώσεις του ο Θανάσης Αγαπητός, επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία.

«Η πολεμική απειλή που εντείνεται στην περιοχή επιβάλλει την αντιπολεμική κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση γεμίζει τη χώρα με επικίνδυνες αμερικανικές βάσεις και την καθιστά πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κλιμακώνεται η εντατική πολεμική προετοιμασία και αντιπαράθεση με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες, ενώ εντείνονται οι απάνθρωπες πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.Η αντιπροσφυγική υστερία της κυβέρνησης στρώνει το δρόμο σε φασιστικές ομάδες που μαζί με τα τάγματα εθνοφυλακής «έχουν αναλάβει δράση» απέναντι στους πρόσφυγες», αναφέρουν.