Skip to main content

Αντιπολεμική πορεία στη Θεσσαλονίκη-Διαμαρτυρία έξω από το Γ' Σώμα Στρατού (vid)

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ σταμάτησαν συμβολικά έξω από το Γ Σώμα Στρατού.

Αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ πραγματοποίησαν και στάση διαμαρτυρίας μπροστά από το Γ' Σώμα Στράτου.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και το ΝΑΤΟ ενώ ζήτησαν να απομακρυνθούν οι βάσεις από την Ελλάδα.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην περιοχή.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν στάση και στο αμερικανικό προξενείο, όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στις επεμβάσεις και τον πόλεμο. Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου.



Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, "όσο προσδένεται η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ στους ιμπεριαλιστές, άλλο τόσο σκληρή και επικίνδυνη γίνεται για το λαό και τη νεολαία. Γιατί η επιβολή αυτής της πολιτικής και η στοίχιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια απαιτούν πρώτα και κύρια το τσάκισμα των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων. Απαιτούν την αδιαμαρτύρητη αποδοχή των ιμπεριαλιστών ως δήθεν προστατών και σωτήρων μας. Απαιτούν «να ματώσουμε ξανά» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε χωρίς ντροπή ο υπουργός Άμυνας, Παναγιωτόπουλος. Δηλαδή απαιτούν τη μετατροπή του λαού και της νεολαίας σε κρέας για τα κανόνια και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των πολυεθνικών τους και των αστικών τάξεων".



Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται την ίδια ώρα στην Αθήνα, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης που εντάσσονται οι εν λόγω κινητοποιήσεις.