Skip to main content

Αντιπολίτευση σε Ερντογάν: Ακολουθείτε τις υποδείξεις της Ελλάδας

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέκρινε τον Ερντογάν με αφορμή την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Αττάλεια.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απόσυρση του σεισμογραφικού Ορούτς Ρέις, από την ανατολική Μεσόγειο κατηγορώντας τον ότι συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το skai.gr, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας και πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Γιατί το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας; Μας είπαν για συντήρηση, για επισκευές κλπ. Ναι όμως ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της χώρας δεν είπε πως θα συνεχίσει τις εργασίες του για 90 ημέρες; Η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί σύμφωνα με τις υποδείξεις. Όλες οι υποδείξεις έρχονται κάποιες φορές από τις ΗΠΑ, κάποιες άλλες από τη Ρωσία ή την Ε.Ε. Γιατί η Ελλάδα είναι χαρούμενη; Διότι το Ορούτς Ρέις αποχώρησε μετά από την απαίτησή τους».

Και πρόσθεσε: «Μας λένε ότι κάναμε το πρώτο βήμα και τώρα μας λένε ότι θα κάτσουμε μετά στο τραπέζι".

Στη δική μας κυβέρνηση κάνουν τους ήρωες. Για ποιον ηρωισμό μιλάμε; Κάνετε πεσκέσι τα συμφέροντα της Τουρκίας και μετά κάνετε τους ήρωες».