Skip to main content

Αντιπρύτανης ΤΕΙ: Ανυπόστατες οι καταγγελίες εναντίον μου

Ο αντιπρύτανης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κ. Βαρσαμίδης υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι οι καταγγελίες εναντίον του είναι κατασκευασμένες.

Για ανυπόστατες και κατασκευασμένες καταγγελίες εναντίον του κάνει λόγο ο αντιπρύτανης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ) Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, με αφορμή δημοσιεύματα περί ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία που ασκήθηκε εις βάρος του.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρσαμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα περί εναντίον μου δίωξης είναι προϊόν κατασκευασμένων καταγγελιών τέως διοικητικού παράγοντα του ΑΤΕΙΘ και  δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα».

Ο κ. Βαρσαμίδης τονίζει ότι «δεν υφίσταται καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες διενεργείται ανακριτική έρευνα μετά από ανυπόστατες καταγγελίες».

«Η σκόπιμη  δημοσίευση της τυπικά ασκηθείσας δίωξης την παρούσα χρονική στιγμή  εξυπηρετεί στην άσκηση πίεσης προς τις δικαστικές αρχές και αποσκοπεί  ευθέως στην ηθική και υπηρεσιακή εξόντωσή μου μέσω της συκοφαντικής  αναπαραγωγής ψευδών καταγγελιών. Δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο  αποδεικτικό στοιχείο περί των κατηγοριών και η εναντίον μου ενέργεια  είναι αυθαίρετη και νομικά αβάσιμη, αποσκοπεί δε στην εξυπηρέτηση  ιδιοτελών σκοπιμοτήτων», υπογραμμίζει ο αντιπρύτανης.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίωξη κατά του αντιπρύτανη αφορά την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος, ενώ συνδέεται με έρευνα που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών. Ανάμεσα στους υπαλλήλους που καταγγέλθηκε ότι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους και πληρώνονταν κανονικά τους μισθούς τους, συγκαταλέγονταν η σύζυγος και η κόρη του πρώην προέδρου.