Skip to main content

Αντιπροσωπεία από ρωσικό πανεπιστήμιο υποδέχθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ

Η συνάντηση των δύο μερών έγινε στο πλαίσιο της επικείμενης υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων.

Με εκπροσώπους ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ρωσίας, του Moscow Pedagogical State University (Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας), συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία, συμμετείχαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Αναστάσιος Τσαγγαλίδης, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Θωμαή Αλεξίου, και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ, Ελένη Μπαξεβανίδου.

Η αντιπροσωπεία του Moscow Pedagogical State University αποτελούνταν από τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, Nataliya Zamerchenko, και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, Andrei Kuznetsov.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικείμενης υπογραφής Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων. Η Συμφωνία προβλέπει την υποδοχή 30 προπτυχιακών φοιτητών, ανά εξάμηνο, από το Moscow Pedagogical State University για σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ.  

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, τόνισε τη σημασία στήριξης αυτού του είδους της συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, στο ευρύτερο πλαίσιο των συνεκτικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών. Δήλωσε, ακόμη, ότι η Συμφωνία Συνεργασίας που πρόκειται να υπογραφεί με το Moscow Pedagogical State University «ενισχύει την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου μας και αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της ακτινοβολίας του στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, Nataliya Zamerchenko, δήλωσε ότι το Moscow Pedagogical State University προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο η οποία θα προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ρωσίας.