Skip to main content

Αντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό νέων ILCA 6 στον Ναυτικό Ομίλο Θεσσαλονίκης

«Εκμεταλλευόμενοι το δυνατό στοιχείο της Καλαμαριάς, ανοίγουμε πανιά και μαζί με το ΝΟΘ, μέσα από το ναυταθλητισμό», είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Τετρακόσια πληρώματα νέων από 34 χώρες της Ευρώπης έχουν δώσει ραντεβού στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 6 της κατηγορίας τους. Τα πρώτα πληρώματα ήδη αρμενίζουν στο Θερμαϊκό κόλπο, ενώ στις εγκαταστάσεις του Ναυτικου Όμιλο Θεσσαλονίκης καθημερινά καταφθάνουν αποστολές από κάθε γωνιά της Ευρώπης και οι ιστιοπλόοι πραγματοποιούν τις πρώτες αναγνωριστικές διαδρομές στον υδάτινο στίβο, που έχει στηθεί και διαμορφωθεί για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Εκμεταλλευόμενοι το δυνατό στοιχείο της Καλαμαριάς, που είναι η θάλασσα, ανοίγουμε πανιά και μαζί με το ΝΟΘ, μέσα από το ναυταθλητισμό ταξιδεύουμε την Ευρώπη στον τόπο μας! Είμαι ενθουσιασμένος, όχι μόνο γιατί θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό θέαμα στα νερά του Θερμαϊκού, αλλά γιατί θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους αυριανούς πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας. Αυτούς τους νέους, που έχουν επιλέξει τον δρόμο του αθλητισμού, της πειθαρχίας και της ατέρμονης προσπάθειας για την κορυφή. Αυτοί οι νέοι μας εμπνέουν», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τους αγώνες στηρίζουν ακόμα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.