Skip to main content

Αντίθεση οικονομικών φορεων Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας στα μπλόκα

Την πλήρη αντίθεσή τους στη λογική των αγροτικών μπλόκων εκφράζουν με κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας τα επιμελητήρια Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλ
Την πλήρη αντίθεσή τους στη λογική των αγροτικών μπλόκων εκφράζουν με κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας τα επιμελητήρια Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας.

 Στο ψήφισμα τονίζονται τα εξής: «Για μία ακόμη φορά, η εξαντλημένη οικονομία της χώρας, η ήδη ανεπαρκής λειτουργία των οδικών μεταφορών (λόγω Τεμπών), η προσπάθεια ανασυγκρότησης του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού (από όποιες πλέον επιχειρήσεις διαθέτουν ακόμη αντοχές) και η αξιοπρεπής εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας βρίσκονται υπό την γνωστή ιδιότυπη ομηρία των αγροτικών μπλόκων. Η κατάσταση αυτή, από την δεκαετία του ΄80 και μετά επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο την ίδια περίοδο, πλήττοντας κατοχυρωμένα δικαιώματα, απαξιώνοντας κανόνες και θεσμούς και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που προκαλεί, επιβάλλεται να σταματήσει.

 Προφανώς, δεν έχει γίνει κατανοητό, ότι η κρίση, στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας, έχει ανάγκη από άλλες, συνετές και λιγότερο εγωιστικές συμπεριφορές. Δεν έχει γίνει κατανοητό ότι μόνη διέξοδος από την κρίση είναι να διατηρηθεί στην ζωή ο παραγωγικός ιστός της χώρας, ώστε «πάνω του» να στηριχθεί η προσπάθεια της ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Είναι αδιάφορο, προφανώς, στους διαμαρτυρόμενους ότι τα αδιέξοδα στην οικονομία, που επιτείνει η συμπεριφορά τους μπορεί να οδηγήσει με ακρίβεια επιχειρήσεις στο κλείσιμο και συμπολίτες μας στην ανεργία. Θέλουμε να κάνουμε έκκληση προς τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, να κατανοήσουν ότι η στάση τους επιδεινώνει τα ήδη υφιστάμενα αδιέξοδα στην εγχώρια επιχειρηματικότητα και στην εργασία και να επιλέξουν άλλους τρόπους κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους. Τους καλούμε να σκεφθούν και τους άλλους παραγωγικούς φορείς της χώρας, που αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα και τα οποία επιδεινώνονται από το κλείσιμο των δρόμων. Με την αντίθεση μας στη μορφή αγώνα που επέλεξαν δεν επιζητούμε τη σύγκρουση μαζί τους, αλλά την κατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.

 Έκκληση, επίσης, κάνουμε προς την Πολιτεία,  να αναζητήσει αφενός άμεσα τη χρυσή τομή, δίνοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις. και αφετέρου να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών και όλων των δραστηριοτήτων, από παράνομες πράξεις, που διαπράττονται. Η κατάληψη δημόσιων υποδομών κοινής ωφέλειας, η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των συγκοινωνιών και των μεταφορών, η απαγόρευση από ομάδες άσκησης νόμιμων δραστηριοτήτων είναι παράνομες πράξεις. Εμείς δεν θα υποδείξουμε σε κανέναν τι πρέπει να κάνει. Άλλωστε ο καθένας γνωρίζει σε μία δημοκρατική χώρα τις υποχρεώσεις του, τα προβλήματα και το συμφέρον της εθνικής οικονομίας. Ας κινηθεί με βάση τη συνείδηση του και το κοινό συμφέρον.»