Skip to main content

Αντίθετη η ΝΔ στο προσχέδιο νόμου για τη μετανάστευση

Την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στο προσχέδιο νόμου για τη μετανάστευση, το οποίο τέθηκε για ανοικτή διαβούλευση, εξέφρασε ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών του κόμματος, Χρήστος Ζώης.
Την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στο προσχέδιο νόμου για τη μετανάστευση, το οποίο τέθηκε για ανοικτή διαβούλευση, εξέφρασε ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών του κόμματος, Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

«Ζητήσαμε από τον υπουργό και την κυβέρνηση να τις λάβει σοβαρά υπόψη της, δεδομένου ότι αυτό που ήρθε ως προσχέδιο νόμου για ανοικτή διαβούλευση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναίνεσης και δεν μπορεί να προχωρήσει και να γίνει έτσι αποδεκτό», τόνισε ο κ. Ζώης και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, «η ΝΔ θα περιμένει από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα».

Επεσήμανε, δε, ότι διατυπώθηκαν οι θέσεις στις οποίες επιμένει η ΝΔ για το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών και το δικαίωμά τους να ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

Όσον αφορά στα θέματα που απασχόλησαν τους δύο άνδρες στη συνάντηση που είχαν, σημείωσε ότι μίλησαν για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών. «Επισημάναμε στον κ. Ραγκούση τις δικές μας θέσεις με σαφήνεια και τεκμηριωμένο τρόπο», ανέφερε.