Skip to main content

Αντίθετη στην πώληση της ΔΕΗ και η ΓΣΕΕ

Κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ δηλώνει η ΓΣΕΕ κάνοντας λόγο για αδίστακτη συμμαχία τρόικας-κυβέρνησης.
Κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ δηλώνει η ΓΣΕΕ και δια στόματος του γενικού της γραμματέα, Βαγγέλη Μπουζούλα, κάνει λόγο για αδίστακτη συμμαχία τρόικας–κυβέρνησης.

Μια τέτοια εξέλιξη θα διαλύσει τον πυλώνα της ενεργείας, θα πλήξει την εθνική οικονομία και θα μετακυλίσει το όλο κόστος στην αύξηση της Κwh με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο άνεργος, ο χαμηλόμισθος και ο ελληνικός λαός, υποστηρίζει ο κ. Μπουζούλας.

Κατά τον ίδιο η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει ότι «δεν θα πάρουμε», ενώ συμπληρώνει ότι «δεν πουλάμε τα εθνικά μας προϊόντα σε κερδοσκόπους και αεριτζίδες, δεν μας το επιτρέπει ο πολιτισμός και η ιστορία μας».

«Όχι» και από τον Κακλαμάνη

«Η σταδιακή και ελεγχόμενη απελευθέρωση ενέργειας που πρέπει να γίνει, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας», τονίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης, τασσόμενος και αυτός με τη σειρά του κατά της πώλησης μέρους της ΔΕΗ.

«Τόσο σαν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, όσο και σαν δήμαρχος της Αθήνας στηρίζω τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, οι οποίοι παρά τις κάποιες φραστικές υπερβολές που κυρίως αδικούν τους ίδιους, ορθά αναδεικνύουν το πρόβλημα από τώρα, παρά να τρέχουν πίσω από τελεσίδικες αποφάσεις της κυβέρνησης. Οι δήμοι της Ελλάδος, ως ένας από τους μεγαλύτερους "πελάτες" της ΔΕΗ, έχουν κάθε λόγο, και θα το κάνουν, να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις», σημειώνει.